Muzikale en culinaire reis naar Oost-Europa op 14/07/2019

Het spijt ons. Online registratie voor dit event is gesloten.

 

We gaan deze middag op reis! Naar Polen en de Balkan. Poolse artiest Panus zorgt voor een kennismaking met Poolse popmuziek. Wat is een reis zonder lekker eten en drinken? Ook daar is voor gezorgd. Iedereen is welkom, in het bijzonder Poolse mensen die in Zeddam en omgeving wonen. Zo kunnen we niet alleen genieten van muziek en eten, maar ook elkaar beter leren kennen! Deze middag is mede mogelijk gemaakt door de Fides Uitzendgroep.

 

Sfeervolle concerten door Odessa.

Inmiddels jaren geleden spraken enkele buren uit het Montferlandse dorpje Zeddam met elkaar af om voor de gezelligheid eens een avondje muziek te maken. Dat avondje muziek maken werd de eerste stap op weg naar het trio Odessa. Er volgden vele gezellige avonden waarin steeds serieuzer werd geoefend en er tekende zich een eigen stijl af. Als naam voor het gezelschap werd Odessa gekozen, een beetje mondaine badplaats aan de Zwarte Zee, een plaats ook waar veel muziek van dit trio zijn oorsprong vindt. De eerste optredens van trio Odessa waren veelbelovend en de reacties erg enthousiast. Odessa wordt inmiddels regelmatig uitgenodigd om sfeervolle concerten te geven.

Het repertoire van Odessa is in hoofdzaak afkomstig uit Oost Europa.   Voor de rondtrekkende bevolking in de Balkan was muziek een belangrijk middels om de ziel te verheffen uit de dagelijkse soms niet al te plezierige werkelijkheid. Ook bij het ontstaan van de klezmermuziek is de geschiedenis van het Joodse volk bepalend geweest. Veel klezmermuziek vindt zijn oorsprong in Oost Europa. In ieder geval biedt het repertoire van Odessa veel afwisseling, van melancholieke ballades tot opzwepende Balkan klanken.

Odessa bestaat uit: Pauline Duurland: viool, fluit en zang; Ton Biesiot: accordeon,  en Marius Duurland: contrabas, gitaar en zang. Onlangs heeft zich Emmie Hulsing bij de band aangesloten. Haar authentieke  stemgeluid  past wonderwel past bij het repertoire.

 

Delen:
Delen: