Zin in een Celtic party?

Vrijdag 10 september vanaf 20.00 uur in Natuurtheater Zeddam

 

Sfeer, gezelligheid, goede muziek! En een goeie pint of anderszins erbij. Zo’n optreden wordt het gegarandeerd met Ogham! Celtic Folk, met een eigen sound, met eigen composities, maar ook met bekende klassiekers.

 

Caledonia Calling!

Op naar Caledonia, zoals de Romeinen Schotland destijds noemden. Caledonia, het land van de Kelten, waar ze geen voet durfden te zetten. Dat zal bij Ogham niet gebeuren, want het publiek weet de band altijd te vinden! Met veel plezier is Ogham bezig aan een glansrijk seizoen met optredens door Duitsland, Nederland (o.a. In Berkel-Enschot, Zaltbommel, Reusel, Hilvarenbeek, Rilland, Waspik, Zevenaar, Kapelle, Hilvarenbeek, Tilburg, Berlicum, Katwijk, Goirle) en natuurlijk ook in Schotland.

Ogham: “Eerlijk gezegd, verbazen we ons nog regelmatig! Waarom raken de mensen toch zo ontroerd als ze ons horen spelen? Dat is de gevoelige snaar! Die raken we, waar we ook komen. Daarnaast bieden we een sterke afwisseling met feestnummers én een goed verhaal.”

 

Ontstaan van Ogham

Begin jaren tachtig, zo maar toevallig een pub binnenlopen in Ullapool, aan de westkust van Schotland. Er wordt spontaan gezongen, zonder begeleiding, iedereen tikt mee op tafels en bar.

Ber Vekemans, een van de mensen van het eerste Ogham-uur, raakt zo in de ban van Keltische folk. Terug in Nederland zijn ook andere muzikanten enthousiast en het resultaat is een band die al jarenlang podia bezoekt in binnen- en buitenland en op zijn beurt anderen enthousiast weet te krijgen voor Keltische muziek.

Wat is dat toch met Ogham?

Programmeurs van festivals en zalen vragen zich dat af… Hoe komt het dat Ogham de tent, de zaal, het plein weer vol weet te krijgen? Is het de stem van Dagny, die bewondering afdwingt, zowel met de rustige ballades als met de meer up-tempo nummers en vooral ook als ze zichzelf begeleidt op de harp? Is het Hilde op de viool?

Je wil spontaan met haar meespringen als ze op volle snelheid een reel of jig speelt. Dat alles begeleid door vier heren op gitaar, mandoline, banjo, lepels, mondharmonica, bohdran, fluit, tinwhistle, keyboards, bas en drum.

Dankzij een luchtige, humoristische presentatie ontstaat een fijne sfeer en is er een warm contact tussen band en publiek . De muziek, het repertoire bestaat uit klassiekers uit de Schotse en Ierse muziek, maar ook uit minder bekende juweeltjes die Ogham tegenkomt op de jaarlijkse tournee door Schotland. Killin, aan het mooie Loch Tay, is de Schotse thuisbasis en de inspiratiebron voor eigen composities.

6 bandleden

Ogham bestaat uit Ber Vekemans (zang, gitaar, mandoline en fluiten), Albert Bull, (gitaar, banjo, mandoline, ukelele en lepels), Noutd Janssen (bas, keyboards en zang), Dagny van der Loo (zang, harp en bodhran), Hilde van Rijsewijk (viool en zang) en Thijs de Groof (drums).

Producties Ogham

1993 The Auchmore Lassie CD

1998 Mac Gregor’s Barn CD

2002 Whisky in Killin CD

2007 To the House (DVD/CD)

2013 Full Breakfast CD

Kaartverkoop Ogham in Natuurtheater Zeddam

Entree is € 15,= ; Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.natuurtheaterzeddam.nl of aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling. Pinnen is ter plaatse mogelijk.

Actie donatie statiegeld COOP Zeddam

Ondersteun je ook het Natuurtheater in Zeddam? Doneer dan je statiegeld bij de COOP in Zeddam!

In de maanden juli, augustus en september kun je ons mooie natuurtheater weer steunen door op de gele knop te drukken na het inleveren van je statiegeldflessen. Coop Zeddam verdubbelt het uiteindelijke bedrag! Wij danken je voor je steun.

Delen:

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.